By / 6th september, 2011 / Omgeving / 2 reacties

Winterberg is ligt in het Duitse Sauerland, gemiddeld 700 kilometer boven zeespiegel.Vanuit Nederland is het dorpje in 3 tot 4 uur te bereiken, en hiermee is Winterberg het dichtsbijzijnde skigebied.

Door deze relatief korte afstand vanaf Nederland is Winterberg een populaire bestemming voor ski-vakanties of wintersport. Maar ook voor vakanties in de andere seizoenen van het jaar is de omgeving van Winterberg zeer geschikt. Vakantiehuis Hallenberg ligt op 15 kilometer van Winterberg. Hierdoor ben je in korte tijd in Winterberg, maar vermijd je de drukte en hoge prijzen.

Wintersport in WinterbergSkieen in Winterberg

Doordat het midden in het Duitse Sauerland ligt, kent het veel natuurlijke glooiing en een prachtige omgeving. De ski-pistes van Winterberg zijn ideaal voor beginnende skiërs, voor families, of wanneer je in korte tijd op je vakantiebestemming wilt zijn. Wanneer het nodig is worden er sneeuwkanonnen ingezet om sneeuwval te compenseren. Er zijn verschillende pistes en het is mogelijk om skiles te volgen en skimateriaal te huren. Skien in Winterberg is daarnaast erg gezellig, met veel winkeltjes en cafe’s.


Skischans in Winterberg
Wintersport in Winterberg

Naast ski-en of snowboarden zijn er ook andere wintersporten te doen in Winterberg. Zo zijn er rodelbanen en is er een officiele bobsleebaan. Maar het is ook mogelijk om te ski-springen, langlaufen of winterwandelen. In het winterseizoen zijn er veel activiteiten en evenementen in Winterberg en is er een levendige apres-ski voor wie dit wil.

Vakantie in Winterberg

Winterberg is niet alleen leuk voor skivakanties of wintersport, ook buiten het winterseizoen heeft Winterberg veel te bieden. Zo is de omgeving van Winterberg heel geschikt om te mountainbiken, wandelen of voor nordic walking. Daarnaast biedt Winterberg activiteiten en bezienswaardigheden, zoals verschillende lokale musea, authentiek Duitse gebouwen, natuurparken en een attractiepark (Fort Fun). Belevenisberg Kappe biedt actief vermaak, zoals een rodelbaan, kartbaan, bikepark, klimbos en vliegsport (ook leuk om te kijken).

Ligging ski-gebieden Sauerland

Naast Winterberg ligt Hallenberg ook vlakbij andere ski-gebieden in Sauerland. Willingen ligt op 30 kilometer en Züschen op slechts 8 kilometer. Deze dorpjes hebben zeker zo mooie ski-pistes, maar zijn vaak rustiger dan Winterberg.’