By / 6th september, 2011 / Omgeving / Off

In de omgeving van Hallenberg en Winterberg zijn verschillende wildparken en natuurparken te vinden.

Het Wild- und Freizeitpark Willingen en Naturpark Diemelsee staan garant voor een leuke dag uit voor kinderen en volwassenen. Vanaf vakantiehuis Happynest in Hallenberg zijn beide parken eenvoudig te bereiken.

 

Wildpark WillingenWild- und Freizeitpark Willingen

Willingen biedt verschillende ski-pistes, maar ook een mooi dieren en natuurpark: het Wild und Freizeitpark Willingen. Dit dierpark huisvest een groot aantal diersoorten, zoals herten, beren, apen, poolvossen en wilde katten. Daarnaast heeft het park een aantal indrukwekkende roofvogels, zoals de zee-adelaar, waarmee in de zomer vogelshows gegeven wordt. Verder bevat het park een Dinosaurustuin, een speeltuin met attracties en een sprookjesbos.

Natuurpark DiemelseeNaturpark Diemelsee

Diemelsee is een stuwmeer gelegen tussen Willingen en Marsberg. Rond het stuwmeer is een prachtig natuurgebied, met Sauerlandse bergen, valleien, weiden en rivieren. Het is het thuis van een grote verscheidenheid aan dieren en planten, en ideaal om een dag te wandelen of te fietsen. Er zijn verschillende paden en tochten uitgestippeld. Daarnaast kun je het musea bezoeken of kanoën en worden er veel evenementen georganiseerd.