By / 6th februari, 2012 / Omgeving / Off

Sauerland, en met name de omgeving rondom Hallenberg, is dankzij de prachtige bossen en mooie landschappen een ideale omgeving om te wandelen, fietsen of mountainbiken.


Vanuit ons vakantiehuis in Hallenberg is het heel eenvoudig om wandeltochten of fietstochten te starten. Een natuurgebied met meerdere wandel- en fietsroutes ligt zelfs direct achter het vakantiehuis Happynest. In het vakantiehuis liggen kaarten en routebeschrijvingen.

Wandelen in Hallenberg

Wilt u in Hallenberg of omgeving wandelen? Door zijn ligging is Hallenberg een perfect startpunt voor wandelaars van elk niveau en elke leeftijd. Aan de ene kant van Hallenberg, direct achter vakantiehuis Hallenberg, bevindt zicht een hoogvlakte met weelderige heuvels, beekjes en weilanden. Aan de andere kant van Hallenberg liggen de hoogste heuvels van Sauerland met hun diepe groene wouden. Voor wandelingen in en rond Hallenberg zijn verschillende routebeschrijvingen verkrijgbaar, die ook met borden worden aangegeven. Het is ook mogelijk om een begeleide wandeling te boeken met een gids. Van april tot oktober zijn deze wandelingen rond Hallenberg te boeken en leidt een gids je langs de mooiste natuur van Hallenberg en vertelt hij over het land, de natuur en de mensen.

Fietsen of mountainbiken in Hallenberg

Ook fietsen of mountainbiken in Sauerland of de omgeving van Hallenberg is heel goed mogelijk. Direct aansluitend aan vakantiehuis Hallenberg bevind zich een natuurgebied met hoogteverschillen van gemiddeld niveau. Het uitzicht is hier wijds, met heuvels, weilanden met koeien en roofvogels die boven het gras cirkelen. De paden zijn verhard en leiden naar de verschillende dorpjes in de omgeving. Er zijn verschillende routes uitgestippeld, die ook via bewegwijzering worden aangegeven. Zo kun je heel makkelijk zelf een route afstemmen op je wensen, en is het voor mountainbikers, wielrenners, gezinnen met kinderen en recreatiefietsers leuk om te fietsen in het Sauerland. Ook in de bossen rondom Hallenberg in Sauerland kun je ideaal fietsen of mountainbiken.