By / 6th september, 2011 / Omgeving / 1 reactie

Vakantiehuis Happynest ligt in het Duitse dorpje Hallenberg, midden in het hart van het prachtige Sauerland.

Hallenberg is een klein en gezellig dorpje, maar heeft toch alle belangrijke faciliteiten voor een vakantie in Sauerland. Hallenberg ligt op slechts 15 kilometer van het populaire Winterberg, waardoor vakantiehuis Happynest een ideaal vakantiehuis is voor een ski-vakantie. Daarnaast is het omringd door natuurgebieden en bossen, waar je goed kunt mountainbiken, wandelen, motorrijden of fietsen.


Winkelen in Hallenberg
Winkels in Hallenberg

Op loopafstand van vakantiehuis Happynest zit een supermarkt. In het historische dorpscentrum vindt u een bakkerij, verschillende gezellige winkeltjes, en een grote supermarkt. In Frankenberg, op ongeveer 30 kilometer van Hallenberg, kunt u uitgebreider winkelen met een verscheidenheid aan kleding- en accesoirewinkels.

 

 

Restaurants en cafes in HallenbergCafe’s en restaurants

In Hallenberg vindt u verschillende restaurants, cafe’s en snackbars. In de omringende dorpjes, zoals Winterberg en Frankenberg, kunt u ook terecht voor een hapje eten. Wilt u liever gezellig thuis tafelen? Vakantiehuis Happynest bevat volledig ingerichte keukens met koelkast, kookplaat, combi-magnetron of oven.

 

 

Zwembad HallenbergZwembad Hallenberg

Vlakbij Happynest bevind zich een recent opgeknapt openlucht zwembad. Dit ruim opgezette zwembad met zonneweide is ’s zomers leuk voor kinderen en volwassenen. Buiten het zomerseizoen is er een bescheiden overdekt zwembad. Daarnaast kunt u op zaterdagochtend gebruik maken van het zwembad en de sauna van het hotel in Hallenberg.

 

 

Natuur rond HallenbergNatuur rond Hallenberg

Het dorpje Hallenberg ligt in een dal, midden tussen bossen en natuurgebieden. Vanuit vakantiehuis Happynest loop je direct een mooi natuurgebied in, dat ideaal is voor korte of lange wandelingen en om te fietsen. Met de auto ben je in een paar minuten in de bossen, met een grote hoeveelheid aan wandelroutes.

Activiteiten in Hallenberg

Hallenberg kent een actief verenigingsleven. In het zomerseizoen en het winterseizoen worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd, die u als gast kan bezoeken, zoals markten, schuttersfeesten en processies en openlucht toneelstukken.